Categories

5 Книжок Для Qa Початківців Та Досвідчених, Від Юлії Пилипенко, Qa Lead В Megogo

July 21, 2020by globe

Для розуміння контексту він самостійно прочитав книгу Романа Савіна «Тестування DOT COM або Посібник по жорстокому поводженню з багами в інтернет-стартапах». «Це такий посібник для чайників, щоб принаймні зрозуміти, що це таке», — пояснює Роман. Автори мають багаторічний досвід і сильний бекграунд, інформацію подають академічною мовою, тому часом її важко сприймати. Використовуючи власний практичний досвід, автори розповідають, як модернізувати процес Quality Assurance, не докладаючи додаткових часових зусиль.

тестування dot com або посібник з жорстокого поводження з багами в інтернет-стартапах

Це одне з найякісніших видань в IT-літературі від російських авторів. А деякі й зовсім вважають його кращою книгою з тестування ПО – просто почитайте відгуки. Автор пише так жваво, що здається, ніби ви читаєте першокласну белетристику, а не набір лекцій з кейсами.

Джанет Грегорі, Лайза Кріспін – «agile-тестування Навчальний Курс Для Всієї Команди»

Якщо ви непогано знаєте англійську, але нічого не чули про тестування ПЗ – зверніть увагу на «Software Testing». Книга допоможе спробувати себе в цій області. У посібнику досить багато води та образних порівнянь, але це навіть добре – так новачкові простіше засвоювати інформацію.

Це саме ті вакансії, на які можуть розглядатися кандидати без досвіду роботи за фахом. На такі позиції і слід відправляти резюме, якщо у вас відсутній необхідний досвід роботи. Ця класична праця для тестувальників, яка вперше була опублікована в 1979 році, видається вже втретє. Багато успішних фахівців закладали свій професійний фундамент, ґрунтуючись на цій книзі по QA-тестування. Саме тому сьогодні ви навряд чи зустрінете хоч один серйозний рейтинг літератури з тестування ПО, де не згадується ця книга.

Тобіас Клейн – «щоденник Мисливця За Помилками Подорож Через Джунглі Проблем Безпеки Програмного Забезпечення»

Ще один приклад якісної літератури з тестування ПЗ. Ця книга підійде новачкам як навчальний посібник, а також менеджерам IT-компаній, якщо функції QA-фахівців лягають на самих розробниках (часто вважається, що це нормально). Виданню вже понад 20 років, тому на актуальні приклади не розраховуйте.

Ця книга з QA-тестування демонструє кейси та саму професію з точки зору менеджера. Тут технічний директор Google живою мовою описує всю процедуру тестування продуктів різного масштабу в найбільшій IT-корпорації. Книга підійде скоріше не тим, хто вдається в питання truedetective.agency «як робити», а аудиторії, якій цікаво, хто такі тестувальники, які у них цілі та завдання. Загалом, відмінне видання на додаток до основного списку. Проте від пропозицій Роман відмовляється. Я не хочу, щоб мене виділяли — я такий самий співробітник, як інші.

Добре ілюструвана, написана живою мовою, книга про тестування програмного забезпечення в області інтренет-технологій, стартапів, зокрема. У книзі викладено досвід автора, накопичений в роботі в західних компаніях. Практика, корисна як тестувальникам, розробникам, так і всім, кому цікавий Інтернет.

Map
Contact
Suite 12 Liguanea Post Mall 115 Hope Road Kingston 6 Jamaica
Social

Designed by BluePeak Digital Limited.